Ruiters presteren beter met Acupunctuur

Als ruiter wil je in goede conditie zijn om samen met je paard optimaal te presteren. Om zo optimaal mogelijk te kunnen trainen, is het verstandig om de energiehuishouding goed in balans te  krijgen.

Inspanningen bij ruitersport vragen aanpassingen van het lichaam.

  • Botten, spieren, pezen en gewrichten hebben veel te verduren.
  • Overbelasting en ook overtraining kunnen klachten gaan geven waardoor het rijden niet fijn of zelfs helemaal niet meer gaat.
  • Ook door mentale (spanning) problemen kunnen er tegenvallende prestaties zijn.
  • Een val van een paard kan een botbreuk opleveren.

Botbreuken behandelen met acupunctuur verkort de genezing aanzienlijk. Vaak kan je al snel weer paardrijden.

Acupunctuur is een ideaal hulpmiddel om de spieren te laten herstellen na geleverde prestaties.

Een acupunctuurbehandeling is gericht op het herstellen van de energie, zodat deze weer goed in balans is. Door de behandeling wordt de doorbloeding  gestimuleerd. Hierdoor worden spieren, pezen en gewrichten gevoed waardoor ze sneller afvalstoffen afvoeren en dus ook sneller genezen.

Doordat de lichamelijke energie in balans komt, herstelt de innerlijke balans ook. Hierdoor vermindert de spanning die je ervaart voor een wedstrijd.

Wij werken in onze praktijk met Dr. Tan’s Balans Methode, deze methode is zeer effectief en heel specifiek voor het bestrijden van pijn, opheffen van bewegingsbeperkingen en/of andere lichamelijke ongemakken. Ook mentale problemen zijn met deze methode heel goed te behandelen.

Nieuwsgierig geworden of acupunctuur jou kan helpen? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen!