Helpt acupunctuur bij een burn-out?

Burn-out en acupunctuur

Zie je het niet meer zitten? Helpt goed bijslapen niet meer, nergens zin meer in? Misschien heb je dan wel een burn-out? Burn-out betekent letterlijk: opgebrand zijn; burned-out En dat is dan ook precies zoals je je voelt bij een burn-out. Alle energie is opgebrand.

Vaak voel je je extreem vermoeid, heb je geen puf om te werken, is alles thuis ook teveel.
Ook is er vaak een laag zelfbeeld. Dat alles bij elkaar maakt het erg moeilijk om nog te genieten van het leven, van de dagelijkse dingen.
Acupunctuur is heel goed inzetbaar om je weer beter te laten voelen, om uit de negatieve spiraal te komen. Er zijn veel onderzoeken waarin wordt aangetoond dat acupunctuur kan helpen tegen depressies en goed kan ondersteunen bij een burn-out.

Een burn-out kent vele symptomen, maar vermoeidheid is wel het kenmerkendst, ook is er vaak een negatief zelfbeeld, depressieve gevoelens, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid, irritatie, nervositeit, angst, buikklachten, verhoogde bloeddruk en huidproblemen.

Een burn-out ontstaat vaak doordat er lange tijd met grote lichamelijke en/of geestelijke spanning is geleefd. Spanning hoeft niet ongezond te zijn, zolang het maar niet te lang duurt.
In stressvolle situaties wordt er in het lichaam adrenaline aan gemaakt. Adrenaline zorgt ervoor dat je in zo’n situatie kan overleven. Maar bij een langdurige stressvolle periode waarbij je lichaam niet meer tot rust komt, krijg je chronische spanning waardoor de adrenaline op raakt.

En wat kan acupunctuur doen bij een burn-out.
Het gebrek aan energie (de vermoeidheid) is vaak erg vervelend. Acupunctuur brengt de energie in het lichaam weer in balans. Zodat je lichaam weer kan herstellen. Doordat de balans zich herstelt krijg je weer meer energie, daardoor verbeteren meestal ook de andere symptomen. Het wordt weer mogelijk om te ontspannen en de accu weer op te laden. Na een aantal behandelingen ga je je vaak weer veel beter voelen, voel je weer rust in je lichaam. Kan je weer genieten van het leven.