Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode binnen de traditionele Chinese geneeskunde.Het is een medisch systeem dat  al meer dan 2500 jaar klachten en ziektes behandeld.

Volgens de Chinese geneeskunde ontstaan ziektes doordat de qi (energie) in het lichaam uit balans is. Dit geeft als gevolg dat een deel van het lichaam en/of geest over- of onder gestimuleerd wordt. Qi circuleert door het lichaam via meridianen (z.gn. energiebanen). Acupunctuur kan de qi weer in balans brengen, zodat lichaam en geest weer kunnen herstellen.

Door het aanprikken van acupunctuurpunten op de meridianen wordt de qi  gestimuleerd of afgeremd. Zo kan door gebruik van acupunctuur het inwendige van de mens beïnvloedt worden.

Als acupuncturist ga ik uit van een holistische benadering. Dat betekent dat lichaam en geest als één geheel worden gezien: alle processen in het menselijk lichaam zijn met elkaar verbonden. Er wordt zowel naar lichamelijke als emotionele en geestelijke factoren gekeken om de balans weer te herstellen. Ook geef ik advies over wat je nog meer kunt doen voor jouw gezondheid.

Een uitspraak van de wijsgeer Confusius, luidt ‘Wanneer je haast verlangt, zal je geen vooruitgang of succes boeken’.  Ik geef betekenis aan deze uitspraak door grondig te kijken wat er aan de hand is en of er ook meerdere oorzaken voor de ongemakken zijn. Ik neem ruimschoots tijd voor kennismaking en intake voor we samen een behandelplan opstellen.

 

Heel blij met deze behandelingen. Dankjewel Willy! – Carla