Behandelingen bij pijn

Soorten pijn behandelingen

U heeft last van langdurige klachten/huidproblemen waar u maar niet vanaf komt. Denk hierbij dan aan langdurige stress, migraine of terugkerende pijn in de schouders en/of rug. Voor deze en andere klachten bent u bij ons op het juiste adres. Wij hanteren verschillende soorten behandelingen volgens de Chinese geneeskunde.

Wij voeren verschillende soorten behandelingen uit. Dit zijn Chinese behandelingsmethodes. Bij deze methodes zijn het acupunctuur en ondersteunend kruiden die voor genezing zorgen.

Acupunctuur Drenthe

Acupunctuur behandeling is samen met de Moxa behandeling de meest gebruikte vorm van de Chinese geneeskunde. Volgens de Chinese geneeskunde ontstaan er klachten en ziektes wanneer de Qi (energie) uit balans is. Hierdoor raakt lichaam en geest uit balans. Deze methode zorgt ervoor dat de balans weer terug komt.

De werking van Acupunctuur

U vraagt zich vast af: Wat is een Acupunctuur behandeling en hoe werkt dat?

Bij een Acupunctuur behandeling brengen wij speciale naalden op uw huid aan. U zult slechts een klein prikje voelen. De naalden worden aan de hand van de klacht op de juiste plek geplaatst. Dit zal ervoor zorgen dat geest en lichaam weer in balans komt. Na de Acupunctuurbehandeling zijn uw klachten minder of zelfs verdwenen. Vaak wordt deze methode ook in samenwerking met de Moxa-therapie gedaan.

Guasha behandeling

Gua sha, staat letterlijk voor: ”schrapen” van ”ziekten door gestagneerde energie”. Waarschijnlijk zegt het u nog niet veel. Bij deze behandeling brengen wij een speciale Guasha olie op uw huid aan. Deze dient ter bescherming. Op de plek waar de olie aangebracht is wordt er met een speciale schraper over de huid geschraapt. Dit omdat dan de sha ”kleine
bloeduitstortinkjes in de huid” naar boven te halen. Hierdoor kan de huid rood gaan kleuren, dit is een teken van afvalstoffen.

Guasha beahndelingen
Guasha behandeling

Wanneer wordt deze methode toegepast?

Deze behandeling wordt toegepast bij fysieke klachten. Door deze toepassing worden fysieke blokkades opgeheven. Hierdoor zal het lichaam opknappen. Doordat de blokkades opgeheven zijn en de afvalstoffen opgeruimd, gaat het lichaam weer beter functioneren. Denk hierbij aan een betere doorstroming van bloed en energie. Ook zorgt het voor een verbeterde werking van het zenuwstelsel.

Cupping behandeling

Cupping is een verbeterde therapie ten opzichte van massage. Bij deze behandeling plaatsen wij glazen bollen op uw huid die verwarmt zijn. Wanneer deze geplaatst zijn, gaan deze bollen vacuüm zuigen. Deze behandeling zorgt voor meer stimulatie in de bloedcirculatie.

De Cupping methode zorgt voor het verwijderen van afvalstoffen en verbeterd de doorbloeding en de energiestroom in het lichaam.

Moxa behandeling

Moxa is een gedroogd kruid geheten: bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Het heeft een verwarmende werking.

Moxa wordt  op verschillende manieren gebruikt. Een ruwe kruid wordt in piramidevorm op de huid geplaatst. Een sigaar van Moxa kunt u ook boven de huid houden om het te verwarmen. Ook kan je het tegen een acupunctuurnaald houden. Een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen.

Moxa behandeling
Moxa behandeling

Hierdoor is Moxa dus een aanvulling op een acupunctuurbehandeling. Moxa kan ook de acupunctuurpunten verwarmen. Hierdoor dringt de warmte van de Moxa diep door  in  het lichaam via de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi stimuleren. De combinatie van acupunctuur en Moxa werkt versterkend.

 

Yager Therapie®

Veel ziektesymptomen ontstaan uit een ophoping van ingrijpende en/of emotionele gebeurtenissen. Gevolgen zijn bijvoorbeeld paniekaanvallen, overgewicht, verslavingen en trauma’s.
Met behulp van de Yager Therapie® kunnen wij u helpen met het verwerken van deze klachten door ze bij de bron aan te pakken.
Lees meer over deze Yager Therapie® bij onze behandelingen.