12 detox voedingsmiddelen

Detox voedingsmiddelen

 1. Paranoten zijn rijk aan selenium wat ervoor zorgt dat je het eventuele kwik in je lichaam afscheidt.
 2. Gojibessen, bron van vitamine C en beta-caroteen. Deze zorgen ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden en de werking van je lever verbetert.
 3. Citroen, ook dit vitamine C bommetje heeft een zuiverende werking op je lever. Daarnaast zorgt het voor een actieve stofwisseling en goed werkende darmen.
 4. Bietjes, hussel ze door je salade of gebruik ze als basis voor je ontbijt. Bieten zitten vol magnesium, ijzer, zink en calcium om afvalstoffen zo goed mogelijk af te voeren. Ook werken ze beschermend tegen kanker.
 5. Gember, is een echte ontgifter! Gember draagt bij aan een sneller metabolisme en zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen beter afvoert.
 6. Groene bladgroenten als spinazie en boerenkool beschermen je lever en zitten vol chlorofyl, een stofje dat helpt bij de verwijdering van gifstoffen.
 7. Basilicum, een handje van dit Italiaanse kruiden is niet alleen heerlijk over je pasta, het blad beschermt je lever door de vele anti-oxidanten én heeft ook nog eens een antibacteriële werking.
 8. Ananas, bevat een spijsverteringsenzym dat je darmen reinigt en je spijsvertering verbetert.
 9. Artisjokken bevorderen de werking van de lever, spijsvertering en gal. Maar dat is niet alles, met name het hartje heeft een positieve werking op de vetstofwisseling.
 10. Kaneel, zit naast ijzer en calcium vol magnesium. Deze voeren vetzuren in ons lichaam af én zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel.
 11. Thee, en dan het liefste een groene of kruidenthee. Voor theeliefhebbers is dit een kleine stap. Veel water drinken is op zich al belangrijk om toxines uit het lichaam af te kunnen voeren, maar groene thee is ook nog eens rijk aan antioxidanten én heeft een ontgiftende werking op de lever. Geen fan van groene thee? Ook brandnetelthee en paardenbloemthee bevorderen de inwendige reiniging van ons lichaam.
 12. Asperges staan hoog in de lijst van ontgiftende groenten. Behalve dat ze het lichaam helpen te zuiveren, gaan ze het verouderingsproces van het lichaam tegen. Het witte goud zorgt bovendien voor een gezond hart, werkt ontstekingsremmend en helpt de lever met het filteren van toxische stofjes.