Sitearchief

doorWilly Schuiling

Ziekte van Parkinson en Acupunctuur


Ziekte van Parkinson

Wordt je gehinderd door beven, stijfheid en moeite met bewegen? Acupunctuur kan helpen de symptomen te verminderen en het verlichten van de klachten.

Wil je graag een afspraak maken of wil je meer informatie?

Zhèng Yíng Acupunctuur
willyschuiling@live.nl
zhengyingacupunctuur.nl
Tel: 06-20264646

doorWilly Schuiling

Burn-out en Acupunctuur

Burn-Out en acupunctuur

Zie je het niet meer zitten? Helpt goed bijslapen niet meer, nergens zin meer in? Misschien heb je dan wel een burn-out? Burn-out betekent letterlijk: opgebrand zijn; burned-out En dat is dan ook precies zoals je je voelt bij een burn-out. Alle energie is opgebrand.

Vaak voel je je extreem vermoeid, heb je geen puf om te werken, is alles thuis ook teveel.
Ook is er vaak een laag zelfbeeld. Dat alles bij elkaar maakt het erg moeilijk om nog te genieten van het leven, van de dagelijkse dingen.
Acupunctuur is heel goed inzetbaar om je weer beter te laten voelen, om uit de negatieve spiraal te komen. Er zijn veel onderzoeken waarin wordt aangetoond dat acupunctuur kan helpen tegen depressies en goed kan ondersteunen bij een burn-out.

Een burn-out kent vele symptomen, maar vermoeidheid is wel het kenmerkendst, ook is er vaak een negatief zelfbeeld, depressieve gevoelens, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid, irritatie, nervositeit, angst, buikklachten, verhoogde bloeddruk en huidproblemen.

Een burn-out ontstaat vaak doordat er lange tijd met grote lichamelijke en/of geestelijke spanning is geleefd. Spanning hoeft niet ongezond te zijn, zolang het maar niet te lang duurt.
In stressvolle situaties wordt er in het lichaam adrenaline aan gemaakt. Adrenaline zorgt ervoor dat je in zo’n situatie kan overleven. Maar bij een langdurige stressvolle periode waarbij je lichaam niet meer tot rust komt, krijg je chronische spanning waardoor de adrenaline op raakt.

En wat kan acupunctuur doen bij een burn-out.
Het gebrek aan energie (de vermoeidheid) is vaak erg vervelend. Acupunctuur brengt de energie in het lichaam weer in balans. Zodat je lichaam weer kan herstellen. Doordat de balans zich herstelt krijg je weer meer energie, daardoor verbeteren meestal ook de andere symptomen. Het wordt weer mogelijk om te ontspannen en de accu weer op te laden. Na een aantal behandelingen ga je je vaak weer veel beter voelen, voel je weer rust in je lichaam. Kan je weer genieten van het leven.

doorWilly Schuiling

12 x detox voedingsmiddelen

1. Paranoten zijn rijk aan selenium wat ervoor zorgt dat je het eventuele kwik in je lichaam afscheidt.
2. Gojibessen, bron van vitamine C en beta-caroteen. Deze zorgen ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden en de werking van je lever verbetert.
3. Citroen, ook dit vitamine C bommetje heeft een zuiverende werking op je lever. Daarnaast zorgt het voor een actieve stofwisseling en goed werkende darmen.
4. Bietjes, hussel ze door je salade of gebruik ze als basis voor je ontbijt. Bieten zitten vol magnesium, ijzer, zink en calcium om afvalstoffen zo goed mogelijk af te voeren. Ook werken ze beschermend tegen kanker.
5. Gember, is een echte ontgifter! Gember draagt bij aan een sneller metabolisme en zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen beter afvoert.
6. Groene bladgroenten als spinazie en boerenkool beschermen je lever en zitten vol chlorofyl, een stofje dat helpt bij de verwijdering van gifstoffen.
7. Basilicum, een handje van dit Italiaanse kruiden is niet alleen heerlijk over je pasta, het blad beschermt je lever door de vele anti-oxidanten én heeft ook nog eens een antibacteriele werking.
8. Ananas, bevat een spijsverteringsenzym dat je darmen reinigt en je spijsvertering verbetert.
9. Artisjokken bevorderen de werking van de lever, spijsvertering en gal. Maar dat is niet alles, met name het hartje heeft een positieve werking op de vetstofwisseling.
10. Kaneel, zit naast ijzer en calcium vol magnesium. Deze voeren vetzuren in ons lichaam af én zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel.
11. Thee, en dan het liefste een groene of kruidenthee. Voor theeliefhebbers is dit een kleine stap. Veel water drinken is op zich al belangrijk om toxines uit het lichaam af te kunnen voeren, maar groene thee is ook nog eens rijk aan antioxidanten én heeft een ontgiftende werking op de lever. Geen fan van groene thee? Ook brandnetelthee en paardenbloemthee bevorderen de inwendige reiniging van ons lichaam.
12. Asperges staan hoog in de lijst van ontgiftende groenten. Behalve dat ze het lichaam helpen te zuiveren, gaan ze het verouderingsproces van het lichaam tegen. Het witte goud zorgt bovendien voor een gezond hart, werkt ontstekingsremmend en helpt de lever met het filteren van toxische stofjes.

doorWilly Schuiling

Zonneallergie en acupunctuur

Zonneallergie is een verschijnsel dat meestal in de zomer of in het voorjaar onder  invloed van de zon ontstaat. Bij blootstelling van de huid aan de zon kan er rode uitslag op de huid ontstaan, vaak gaat dit gepaard met jeuk.

Helpt acupunctuur tegen zonneallergie?
Ja, acupunctuur helpt goed tegen zonneallergie. Het is opvallend hoe goed acupunctuur werkt. Soms gaat het na twee of drie behandelingen al beter. De huid wordt minder snel rood en jeukt minder. Na een aantal behandelingen zijn er beduidend  minder klachten of geen klachten meer. Duidelijk vermindering van rode uitslag en weinig tot geen jeuk meer.
De huid zal vaak gevoelig blijven, maar de symptomen nemen sterk af. Zo wordt de zomer weer een fijn seizoen en hoef je niet steeds in de schaduw te zitten. Ook de jeuk ‘s nachts zal aanmerkelijk verbeteren en hierdoor wordt de nachtrust niet meer verstoord.

doorWilly Schuiling

Hooikoorts behandelen met acupunctuur

Hooikoorts behandelen met behulp van acupunctuur
Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op de stuifmeelkorrels (pollen) van windbestuivende planten, bomen en grassen. In feite is het afweermechanisme van het lichaam in de war. De op zichzelf onschadelijke pollen worden als indringers beschouwd en het lichaam maakt een stof aan (histamine) om ze te bestrijden. Sommige mensen verdragen de stof niet en krijgen vervolgens hooikoorts. Vooral de pollen van de berk en van b.v. een plant als bijvoet (Artemisia vulgaris) zijn vaak de boosdoeners.
Ook al kan acupunctuur met succes ingezet worden in acute gevallen van hooikoorts, is het toch goed om al in een eerdere fase met de behandeling te beginnen. Omdat hooikoorts te maken heeft met een niet goed werkend afweermechanisme, zal de behandeling daar op gerichten zijn.Dit wordt gedaan door heel dunne naaldjes op verschillende punten op het lichaam aan te brengen en de energiestroom te reguleren. Gemiddeld blijkt dat er na zes behandelingen een duidelijke klachtenvermindering optreedt of dat de klachten geheel verdwijnen. Eventueel zal tijdens het ‘hooikoortsseizoen’ een aantal nabehandelingen nodig zijn.
Wil je graag behandeld worden of heb je vragen, dan kan je mij bellen.
Zhèng Yíng Acupunctuur
Willy Schuiling 06-20264646

doorWilly Schuiling

Inloopspreekuur ‘stoppen met roken’ met behulp van ooracupunctuur

Wil je graag stoppen met roken?

Ooracupunctuur kan jou helpen van je rookverslaving af te komen

Inloopspreekuur ‘stoppen met roken’: woensdagavond 19.00 – 20.30 uur.
Stoppen met roken door middel van acupunctuur is ook mogelijk in groepsverband.
Dit gaat wel op afspraak.

Ik werk o.a. met het NADA protocol.
Het NADA protocol bestaat uit het prikken van 5 korte, dunne naaldjes net onder de huidoppervlakte van het buitenoor.
Een sessie duurt +/- 45 minuten.
Ooracupunctuur kan ingezet worden bij allerhande verslavingsverschijnselen en angsten.

Het NADA-protocol heeft bewezen ook doeltreffend te zijn bij:
• Het verminderen van alcohol- en drugsverslavingssymptomen
• Recidiefpreventie
• Ondersteuning bij detoxificatie
• Angsten, slaapstoornissen en agitatie

De acupunctuurbehandelingen voor verslavingen zijn klinisch bewezen, hebben een lage kostenanalyse en zijn medicatievrij. Acupunctuur helpt in het minderen van de symptomen gedurende de periode van detoxificatie, voorkomt het terugvallen, en zorgt voor ondersteuning op lange termijn.
Tot ziens bij Zhèng Yíng Acupunctuur.
’ t Witzand 2 in Eext
06-20264646

doorWilly Schuiling

Mooi bericht van cliënt met overgangsklachten

Veel vrouwen zullen het herkennen die vervelende overgangsklachten: opvliegers, transpireren, hartkloppingen.

Nadat ik al de pillen van Ymea en Dr. Vd Hoog had geprobeerd (die voor mij niet het gewenste resultaat gaven) werd ik geadviseerd om acupunctuur te proberen.

Zhengying bood hierin de oplossing voor mijn problemen!

Na een paar behandelingen voelde ik me een stuk beter en had veel minder last van opvliegers e.d.

Daarna nog enkele behandelingen gehad en ik kan nu zeggen dat ik al een hele tijd geen opvlieger meer heb gehad ! Wat een geweldig gevoel is dat.

Heel blij met deze behandelingen. Dankjewel Willy !

doorWilly Schuiling

Leuk berichtje van cliënt over kaakklemmen

Sinds enige tijd erg veel last van kaakklemmen. Hierdoor stijve, pijnlijke nek en schouders en lamme kaken die weer een vervelende uitstraling geven naar  het gebied rond mijn ogen en wangen.

Na enkele acupunctuurbehandelingen van Willy merk ik dat mijn nek en schouders en mijn gezicht weer wat ontspannen wordt.

Heel fijn dat een paar naaldjes zoveel kunnen uitrichten. Ik ben er superblij mee!

doorWilly Schuiling

Ontspanning

Recent vertelde één van mijn cliënten dat ze de behandeling zo ontspannend vond. Ze maakte de vergelijking met haar bezoeken aan de sauna die ze altijd heel ontspannend heeft gevonden. “Maar dit is nog veel ontspannender”, zei ze enthousiast. Hartstikke leuk, zo’n reactie!!

doorWilly Schuiling

Kennismakingsbehandeling

Wist je dat ik vrijwel al jouw gezondheidsklachten met acupunctuur kan verhelpen. Als het nodig is gebruik ik ook Moxa, Guasha of Cupping. Ben je niet bekend met acupunctuur en benieuwd of het iets voor jou is, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsbehandeling van een half uur.